Persoonlijke vaardigheden - Vervaardigen van een krediet

Om je de fundamenten van je zaak te leggen heb je in veel gevallen heel wat externe financiering nodig, zonder die financiering kom je in veel gevallen niet ver. Daarom moet je je bank of kredietverstrekker(s) van je persoonlijke vaardigheden overtuigen. Stel dat je een computerzaak wil starten dat gespecialiseerd is in hosting van websites, maar je bent in het geheel niet onderlegd in de technische kant van het bouwen, onderhouden en het huisvesten ( = hosting ) van websites, dan zal je hiervoor veel moeilijker een krediet of een lening krijgen, want je kan niemand van je persoonlijke vaardigheden overtuigen.

Stel dat je voor een bepaalde firma tijdens je vrije tijd een prachtige website hebt opgricht hetwelke heel professioneel overkomt en technisch erg goed ineen zit, dan zal je dat besdrijf gemakkelijker van je persoonlijke vaardigheden kunnen overtuigen.

Eens je zo ver bent dat je verschillende derden hebt kunnen overtuigen van je persoonlijke vaardigheden zal je merken dat het veel gemakkelijker is om aan kredieten te geraken. Het is op dat ogenblik veel gemakkelijker om naast je financieel plan ook je persoonlijke vaardigheden als troef aan te roepen. Persoonlijke vaardigheden zijn met andere woorden dus onoverkomelijk om een financier te overtuigen om te investeren in jouw idee.

Indien je de juiste financier hebt gevonden moet je ook rekening houden met het feit dat je deze zal moeten terugbetalen, tenzij je een participatie uitwerkt. Een participatie wil zeggen dat je een deel van jouw zaak (op dat ogenblik nog idee) verkoopt, hiervoor krijgt de kapitaalverstrekker een deel van de aandelen, meestal in verhouding tot het ingelegde kapitaal.

We kunnen concluderen dat persoonlijke vaardigheden hand in hand gaan met je financieel plan. Ben je niet vaardig in datgeen waarvoor je investeerders zoekt, is de kans nihil dat je in je opzet zal slagen.